<div class="row"> <div class="col-12 col-lg-4 mb-3"> <h3 class="detail-title">MALZEMELER</h3> <ul> <li>2 su bardağı <a href="https://www.hasata.com.tr/mardin-kirmizi-mercimek-1-kg">Hasata Mardin Kırmızı Mercimek</a></li> <li>5 diş sarımsak</li> <li>1 orta boy patlıcan</li> <li>½ çay bardağı zeytinyağı</li> <li>1 çay bardağı <a href="https://www.hasata.com.tr/koftelik-horasan-bulguru-1-kg">Hasata Köftelik Horasan Bulguru</a></li> <li>7 su bardağı et suyu</li> <li>2 adet limon</li> <li>1 çay kaşığı tuz</li> <li>1 çay kaşığı karabiber</li> <li>1 çay kaşığı kırmızıbiber</li> </ul> </div> <div class="col-12 col-lg-8 mb-3"> <h2 class="detail-title">EKŞİLİ PATLICANLI ÇORBA NASIL YAPILIR?</h2> <ul> <ul> <li><strong>1.</strong>Patlıcanları alacalı soyun, 1 cm’lik küpler halinde doğrayın ve tuzlu suda bekletin.</li> <li><strong>2.</strong>Hasata Mardin Kırmızı Mercimeğe 8 su bardağı et suyu ilave edin, 1 taşım kaynatın ve köpüğünü alın.</li> <li><strong>3.</strong>Hasata Horasan Köftelik <a href="https://www.hasata.com.tr/bulgur">Bulgur</a>u ve patlıcanları ekleyin.</li> <li><strong>4.</strong>Ateşi kısın ve yumuşayıncaya kadar pişirin.</li> <li><strong>5.</strong>Limon suyunu, kırmızı biberi ve tuzu katıp karıştırın.</li> <li><strong>6.</strong>Sarımsağı incecik dilimleyin zeytinyağında çıtır hale gelene kadar kavurun ve çorbanın üzerine dökerek servise sunun.</li> <li>Afiyet olsun.</li> </ul> </ul> </div> </div>