AŞURE TARİFİ

AŞURE TARİFİ

MALZEMELER

    • 500 g Hasata Manisa Aşurelik Buğday (geceden iyice yıkanmış bir taşım kaynatılmış ve suda bırakılmış)
    • 250 g Hasata Kırşehir Koçbaşı Nohut (yumuşak haşlanmış)
    • 250 g Hasata Derinkuyu Kuru Fasulyesi (yumuşak haşlanmış)
    • Yarım kahve fincanı Hasata Osmancık Pirinç (yıkanmış)
    • 150 g sarı üzüm (suda beklemiş)
    • 75 g doğranmış kayısı (suda beklemiş)
    • 75 g doğranmış gün kurusu (suda beklemiş)
    • 150 g kuru incir (suda beklemiş)
    • 50 g kavrulmuş file badem
    • 1-2 yemek kaşığı yıkanmış kuş üzümü
    • Yarım kg şeker (bu miktar arzuya göre ayarlanabilir)
    • 1.5 su bardağı süzme bal
    • 150 ml süt
    • Yarım portakal kabuğu rendesi
    • 1 bütün elma
    • 1 tarçın çubuğu
    • 1 fiske tuz
    • 5-10 tane karanfil
    • 4-5 litre su
    • ceviz (üzeri için)
    • fındık (üzeri için)
    • badem (üzeri için)
    • antep fıstığı (üzeri için)
    • nar (üzeri için)
    • tarçın (üzeri için)

AŞURE NASIL YAPILIR?

    • 1.Hasata Aşurelik Buğday’ın üzerine geçecek kadar su, yıkanmış Hasata Osmancık Pirinç ve tuzu ekleyip ateşe koyun.
    • 2.Kaynamaya başlayınca içine karanfilleri üstüne sapladığınız soyulmuş elmayı, elma kabuklarını ve tarçın çubuklarını koyup kaynamaya bırakın (isteğe göre daha sonra çıkarılabilir).
    • 3.Buğday iyice açılıp helmelenmeye başladığında Hasata Kırşehir Koçbaşı Nohut’u ekleyin 10-12 dakika daha kaynatın.
    • 4.Ardından Hasata Derinkuyu Kuru Fasulyesi’ni ekleyip birbiriyle özdeşleşene kadar 10 dakika daha kaynatın. Kaynayan aşureye portakal kabuğunu ekleyin.
    • 5.Sırasıyla 10’ar dakika arayla incir kayısı gün kurusu, üzüm ve kuş üzümünü de ekleyin ve iyice özdeşleşene kadar arada karıştırarak hafif ateşte kaynatın.
    • 6.Bu aşamada elmaları, tarçın çubuklarını ve kabuklarını çıkarabilirsiniz veya daha aromatik olması için içinde bırakıp servis kaselerine alırken dikkatlice ayırabilirsiniz. Eğer çok koyulaşırsa ara ara kaynamış su ekleyin.
    • 7.Yarım kg şekeri ekleyip iyice eriyene kadar 10 dk daha kaynatın.
    • 8.Ardından balı ekleyin ve iyice özdeşleşene kadar kaynatın.
    • 9.Kavrulmuş badem ekleyip iyice karıştırın. En son ılıştırılmış sütü de ekleyin ve karıştırın.
    • 10.Ağır ateşte 7-10 dakika daha kaynadığında aşureniz servise hazır.
    • 11.Geleneksel sunum için pamuk ile gül suyu sürülmüş tabaklara servis edebilirsiniz. Üzerini fındık, badem, ceviz, nar ve istediğiniz kuruyemişler ile süsleyebilirsiniz.
    • Afiyet olsun.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.