<div class="row"> <div class="col-12 col-lg-4 mb-3"> <h3 class="detail-title">MALZEMELER</h3> <ul> <li>3 su bardağı <a href="https://www.hasata.com.tr/gonen-baldo-pirinc-1-kg">Hasata Gönen Baldo Pirinç</a></li> <li>4,5 su bardağı ilikli kemik suyu</li> <li>Yarım kilo kuzu kuşbaşı</li> <li>2 adet kuru soğan</li> <li>2 yemek kaşığı sade yağ</li> <li>çeyrek çay bardağı zeytinyağı</li> <li>5-6 adet defne yaprağı</li> <li>5-6 adet kakule veya karanfil</li> <li>1-2 dal tane tarçın</li> <li>3 yemek kaşığı dolmalık fıstık</li> <li>3 yemek kaşığı kuş üzümü</li> <li>1 çay kaşığı karabiber</li> <li>1 çay kaşığı tuz</li> </ul> </div> <div class="col-12 col-lg-8 mb-3"> <h2 class="detail-title">ACEM PİLAVI NASIL YAPILIR?</h2> <ul> <ul> <li><strong>1.</strong>Kuşbaşı eti tuz ve karabiberle yoğurun.</li> <li><strong>2.</strong>Tereyağı ve zeytinyağını tencereye ilave edip tuz ve karabiber ile yoğurulan etleri iyice kavurun.</li> <li><strong>3.</strong>Kavurduğunuz etleri tencereden alın ve tüm baharatları yağa ilave ederek baharatları kavurun.</li> <li><strong>4.</strong>Soğanı ilave edin ve iyice kavrulunca tencereye eti alın.</li> <li><strong>5.</strong>Pirinci ilave ederek eti iyice kavurun.</li> <li><strong>6.</strong>Et suyunu ilave edin ve pişirmeye devam edin.</li> <li><strong>7.</strong>20 dakika dinlendirdikten sonra tencereyi ters döndürüp servis edin.</li> <li><strong>8.</strong>Dilerseniz üzerine dereotu ve karabiber ile servis edin.</li> <li>Afiyet olsun.</li> </ul> </ul> </div> </div>