ACEM PİLAVI

ACEM PİLAVI

MALZEMELER

  • 3 su bardağı Hasata Gönen Baldo Pirinç
  • 4,5 su bardağı ilikli kemik suyu
  • Yarım kilo kuzu kuşbaşı
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı sade yağ
  • çeyrek çay bardağı zeytinyağı
  • 5-6 adet defne yaprağı
  • 5-6 adet kakule veya karanfil
  • 1-2 dal tane tarçın
  • 3 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 3 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

ACEM PİLAVI NASIL YAPILIR?

    • 1.Kuşbaşı eti tuz ve karabiberle yoğurun.
    • 2.Tereyağı ve zeytinyağını tencereye ilave edip tuz ve karabiber ile yoğurulan etleri iyice kavurun.
    • 3.Kavurduğunuz etleri tencereden alın ve tüm baharatları yağa ilave ederek baharatları kavurun.
    • 4.Soğanı ilave edin ve iyice kavrulunca tencereye eti alın.
    • 5.Pirinci ilave ederek eti iyice kavurun.
    • 6.Et suyunu ilave edin ve pişirmeye devam edin.
    • 7.20 dakika dinlendirdikten sonra tencereyi ters döndürüp servis edin.
    • 8.Dilerseniz üzerine dereotu ve karabiber ile servis edin.
    • Afiyet olsun.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.