HASSETEN LOKMA

HASSETEN LOKMA

MALZEMELER

  • 2 su bardağı Hasata Osmancık Pirinç
  • 1 su bardağı haşlanmış Hasata Kırşehir Koçbaşı Nohut
  • 500 g ufak doğranmış kuşbaşı et
  • 2 adet havuç
  • 3 su bardağı et suyu
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 su bardağı kestane
  • yarım çay bardağı kuş üzümü
  • 4-5 adet karanfil
  • 10-15 adet kakule
  • yarım çay bardağı dolmalık fıstık
  • yarım çay bardağı badem
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı

HASSETEN LOKMA NASIL YAPILIR?

    • 1.Havucu soyun ve kibrit çöpü şeklinde doğrayın.
    • 2.Soğanı yemeklik doğrayın.
    • 3.Tencereye tereyağı ve zeytinyağını koyup kuşbaşı şeklinde doğranmış eti kavurmaya başlayın.
    • 4.Eti yaklaşık 45 dakika kısık ateşte kavurmaya devam edin.
    • 5.Kavrulan ete, doğradığınız havuçları, soğanı ve ayıklanmış kestaneyi, kuş üzümünü, kakuleyi, dolmalık fıstığı, karanfili, bademi ilave edip beraberce kavurmaya devam edin.
    • 6.Havuç yumuşamaya başladığında süzdüğünüz Hasata Osmancık pirinç ve haşlanmış Hasata Kırşehir Koçbaşı nohudu ilave edip beraber 5 dakika daha kavurun.
    • 7.Su ve tuzu ilave ettikten sonra tencerenin altını iyice kısığa alın ve kapağını kapatın.
    • 8.20 dakika sonra altını kapatın ve 10 dakika dinlendirip karabiberle servis edin.
    • Afiyet olsun.

Püf Noktası;

    • Etin yumuşak pişmesi için eti oda sıcaklığına gelince tavaya alın.
    • Kestaneleri kabuğuyla beraber kaynar suda 15 dakika kaynatmak daha yumuşak olmasını sağlar.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.