YEŞİL MERCİMEKLİ BURGER

YEŞİL MERCİMEKLİ BURGER

MALZEMELER

  • 2 su bardağı Hasata Yozgat Sultani Yeşil Mercimek
  • 1 adet orta boy soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet yumurta
  • 1-1.5 (bir buçuk) su bardağı galeta unu
  • 1.5 (bir buçuk) çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı tuz
  • çeyrek demet maydanoz

Kızartmak için

  • Yeteri kadar ayçiçeği yağı

YEŞİL MERCİMEKLİ BURGER NASIL YAPILIR?

  • 1.Hasata Yozgat Sultani Yeşil Mercimeği tencereye alın.
  • 2.Üzerini geçecek kadar su ekleyip 20 dk haşlayın.
  • 3.Haşladığınız mercimeği süzgece alıp suyunu süzün ve iyice soğutun.
  • 4.Soğumuş olan mercimeği derin bir kaseye alın.
  • 5.Üzerine rendeleyip suyunu süzdüğünüz soğan, ezilmiş sarımsak, ince kıydığınız maydanoz, yumurta, tuz ve baharatları ekleyin.
  • 6.Kıvamına göre azar azar galeta unu ekleyip yoğurun. Köfte şeklini alıyorsa sert olmaması adına daha fazla galeta unu eklemeyin.
  • 7.Hazırladığınız köfte harcınızdan burger ekmeğinizin büyüklüğünde bezeler koparıp burger köfte şeklini verin.
  • 8.Isınmış yağda burger köftelerinizi kızartıp tabağa alın. Hamburger ekmeklerinize sırayla marul, burger köftesi ve dilim domates koyup hazırlayın.
  • 9.Patates ile birlikte servise sunun.
  • Afiyet olsun.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.