<div class="row"> <div class="col-12 col-lg-4 mb-3"> <h3 class="detail-title">MALZEMELER</h3> <ul> <li>2 su bardağı <a href="https://www.hasata.com.tr/nigde-kiraz-barbunya-1-kg">Hasata Niğde Kiraz Barbunya</a></li> <li>1 adet havuç</li> <li>1 çay bardağı zeytinyağı</li> <li>1 adet kuru soğan</li> <li>1 tatlı kaşığı domates salçası</li> <li>2 adet domates</li> <li>1 tatlı kaşığı kuş üzümü</li> <li>1 çay kaşığı toz şeker</li> <li>1 çay kaşığı tuz</li> <li>1-2 adet çubuk tarçın</li> <li>yarım demet maydanoz</li> </ul> </div> <div class="col-12 col-lg-8 mb-3"> <h2 class="detail-title">TARÇINLI BARBUNYA PİLAKİ NASIL YAPILIR?</h2> <ul> <ul> <li><strong>1.</strong>Akşamdan ısladığınız Hasata Niğde Kiraz <a href="https://www.hasata.com.tr/fasulye">Barbunya</a>ları yaklaşık 30-35 dakika barbunyalar suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.</li> <li><strong>2.</strong>. Tencereye zeytinyağını koyup ısıtın ve doğradığınız soğanı ekleyin.</li> <li><strong>3.</strong>Soğanların üzerine tuzu ilave edin.</li> <li><strong>4.</strong>Biraz kavrulduktan sonra domates salçasını, 1 adet çubuk tarçını, havuçları, kuş üzümlerini ilave edin.</li> <li><strong>5.</strong>Domatesleri rendeleyip tencereye ekleyin.</li> <li><strong>6.</strong>Barbunyaları süzerek tencereye ilave ettikten sonra üzerine gelecek kadar su ilave edip şekeri dökün.</li> <li><strong>7.</strong>Piştikten sonra ocaktan alın ve mümkünse tenceresinde bir gün buzdolabında bekletin.</li> <li><strong>7.</strong>Maydanozla süsleyerek servis edebilirsiniz.</li> <li>Afiyet olsun.</li> </ul> </ul> <h3 class="detail-title">Püf Noktası;</h3> <ul> <ul> <li>Tarçınlı Barbunya Pilakiyi bir gün buzdolabında bekletip tüketmek lezzetine lezzet katacaktır.</li> </ul> </ul> </div> </div>