ŞEYH MUALLA

ŞEYH MUALLA

MALZEMELER

  • 1 su bardağı Hasata Yozgat Sultani Yeşil Mercimek
  • 1 su bardağı haşlanmış Hasata Kırşehir Koçbaşı Nohut
  • 5 adet patlıcan
  • 2 adet domates
  • 5 diş sarımsak
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 adet kesme şeker
  • 1 çay kaşığı tuzu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane

ŞEYH MUALLA NASIL YAPILIR?

    • 1.Hasata Sultani Yeşil Mercimeği bir kaba alıp, üzerini geçecek kadar su ekleyin ve 20 dakika bekletin.
    • 2.Patlıcanları güzelce yıkayın ve alacalı olarak soyun ve büyük parçalar halinde doğrayıp, 15-20 dakika tuzlu suda bekletin.
    • 3.Domatesleri, sarımsakları ve soğanı soyup, küp küp doğrayın.
    • 4.Mercimeklerin suyunu değiştirin ve kara suyu çıkana kadar 8-10 dakika arasında kaynatın.
    • 5.Ardından mercimeği süzerek bir kap içerisine alın ve üzerine patlıcan hariç tüm malzemeyi ekleyerek harmanlayın.
    • 6.Orta boy bir tencerenin tabanına, hazırladığınız harçtan bir miktar yayarak koyun.
    • 7.Patlıcanların yarısını sıkarak sudan alın ve tenceredeki harcın üzerine dizin.
    • 8.Aynı işlemi harç ve patlıcan bitene kadar sırayla tekrarlayın.
    • 9.Tencereye 1 çay bardağı su ekleyip kaynayana kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte patlıcanlar yumuşayana kadar ocakta tutup, ardından kuru nane ile servis edebilirsiniz.
    • Afiyet olsun.

Püf Noktası;

    • Patlıcanı doğradıktan sonra tuzlu suda bekletmek acısının çıkmasını sağlar.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.