SARI KÖKLÜ NOHUT

SARI KÖKLÜ NOHUT

MALZEMELER

  • 2 su bardağı Hasata Beyaz Nohut
  • 500 g kemikli kuzu eti
  • 1 adet kuru soğan
  • yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 su bardağı et suyu
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 adet arnavut biberi

SARI KÖKLÜ NOHUT NASIL YAPILIR?

    • 1.Tencereye zeytinyağını ilave edin ve kısık ateşte ısıtın.
    • 2.Kuşbaşı iri doğranmış etleri tuz ve karabiberle harmanlayın ve tencereye ekleyip kavurun.
    • 3.Soğanları doğrayıp etin üzerine ilave edin.
    • 4.Üzerine et suyu ve zerdeçalı ilave edin.
    • 5.Bir gece önceden ıslattığınız Hasata Beyaz Nohut'u yaklaşık 30 dakika haşladıktan sonra tencereye ilave edin.
    • 6.Son olarak kırmızı arnavut biberi ekleyip tencerenin kapağını kapatın ve pişmeye bırakın.
    • Afiyet olsun.

Püf Noktası;

    • Etleri tencereye eklemeden önce tuz ve karabiberle ovduğunuzda daha yumuşak olur.
    • Acı seviyorsanız arnavut biberlerini ortadan ikiye ayırarak eklerseniz acısı daha çok çıkar.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.