<div class="row"> <div class="col-12 col-lg-4 mb-3"> <h3 class="detail-title">MALZEMELER</h3> <ul> <li>2 su bardağı <a href="https://www.hasata.com.tr/beyaz-nohut-1-kg">Hasata Beyaz Nohut</a></li> <li>500 g kemikli kuzu eti</li> <li>1 adet kuru soğan</li> <li>yarım çay bardağı zeytinyağı</li> <li>2 su bardağı et suyu</li> <li>1 çay kaşığı zerdeçal</li> <li>1 çay kaşığı tuz</li> <li>1 çay kaşığı karabiber</li> <li>2 adet arnavut biberi</li> </ul> </div> <div class="col-12 col-lg-8 mb-3"> <h2 class="detail-title">SARI KÖKLÜ NOHUT NASIL YAPILIR?</h2> <ul> <ul> <li><strong>1.</strong>Tencereye zeytinyağını ilave edin ve kısık ateşte ısıtın.</li> <li><strong>2.</strong>Kuşbaşı iri doğranmış etleri tuz ve karabiberle harmanlayın ve tencereye ekleyip kavurun.</li> <li><strong>3.</strong>Soğanları doğrayıp etin üzerine ilave edin.</li> <li><strong>4.</strong>Üzerine et suyu ve zerdeçalı ilave edin.</li> <li><strong>5.</strong>Bir gece önceden ıslattığınız Hasata Beyaz <a href="https://www.hasata.com.tr/nohut">Nohut</a>'u yaklaşık 30 dakika haşladıktan sonra tencereye ilave edin.</li> <li><strong>6.</strong>Son olarak kırmızı arnavut biberi ekleyip tencerenin kapağını kapatın ve pişmeye bırakın.</li> <li>Afiyet olsun.</li> </ul> </ul> <h3 class="detail-title">Püf Noktası;</h3> <ul> <ul> <li>Etleri tencereye eklemeden önce tuz ve karabiberle ovduğunuzda daha yumuşak olur.</li> <li>Acı seviyorsanız arnavut biberlerini ortadan ikiye ayırarak eklerseniz acısı daha çok çıkar.</li> </ul> </ul> </div> </div>