PORTAKALLI HAVUÇ ÇORBASI

PORTAKALLI HAVUÇ ÇORBASI

MALZEMELER

  • 1 çay bardağı Hasata Osmancık Pirinç
  • 2 adet orta boy havuç
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 adet kereviz sapı
  • 1 adet soğan
  • 1 portakalın suyu
  • 4-5 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz

PORTAKALLI HAVUÇ ÇORBASI NASIL YAPILIR?

    • 1.1 çay bardağı Hasata Osmancık Pirinci yıkayıp süzün.
    • 2.Tencereye tereyağı ve zeytinyağı ekleyip eritin.
    • 3.Üzerine irice doğradığınız soğanı ekleyip kavurun. Küp şeklinde doğradığınız patates ve havucu ilave edin. İrice doğradığınız kereviz sapını ekleyin. 3-4 dk kavurun.
    • 4.4 su bardağı su ve tuz ekleyip orta ateşte kaynamaya bırakın.
    • 5.Kaynayınca kısık ateşe alıp sebzeler yumuşayana kadar pişirin. El blenderi ile pürüzsüz olana dek çekin.
    • 6.Portakal suyu ve pirinci ekleyin. Kısık ateşte pirinç yumuşayana kadar pişirin. Kıvamına göre gerekiyorsa sıcak su ilavesi yapabilirsiniz.
    • 7.Hazırladığınız çorbayı sıcak olarak servise sunun.
    • Afiyet olsun.

Püf Noktası;

    • Kök kereviz vb sebzeler de ekleyebilirsiniz.
    • Su miktarını kendi damak tercihinize göre ayarlamanızı öneririz.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.