<div class="row"> <div class="col-12 col-lg-4 mb-3"> <h3 class="detail-title">MALZEMELER</h3> <ul> <li>1 çay bardağı Hasata <a title="Osmancık Pirinç" href="https://www.hasata.com.tr/osmancik-pirinc-1-kg">Osmancık Pirinç</a></li> <li>2 adet orta boy havuç</li> <li>1 adet orta boy patates</li> <li>1 adet kereviz sapı</li> <li>1 adet soğan</li> <li>1 portakalın suyu</li> <li>4-5 su bardağı su</li> <li>1 çay kaşığı tuz</li> </ul> </div> <div class="col-12 col-lg-8 mb-3"> <h2 class="detail-title">PORTAKALLI HAVUÇ ÇORBASI NASIL YAPILIR?</h2> <ul> <ul> <li><strong>1.</strong>1 çay bardağı Hasata Osmancık Pirinci yıkayıp süzün.</li> <li><strong>2.</strong>Tencereye tereyağı ve zeytinyağı ekleyip eritin.</li> <li><strong>3.</strong>Üzerine irice doğradığınız soğanı ekleyip kavurun. Küp şeklinde doğradığınız patates ve havucu ilave edin. İrice doğradığınız kereviz sapını ekleyin. 3-4 dk kavurun.</li> <li><strong>4.</strong>4 su bardağı su ve tuz ekleyip orta ateşte kaynamaya bırakın.</li> <li><strong>5.</strong>Kaynayınca kısık ateşe alıp sebzeler yumuşayana kadar pişirin. El blenderi ile pürüzsüz olana dek çekin.</li> <li><strong>6.</strong>Portakal suyu ve pirinci ekleyin. Kısık ateşte pirinç yumuşayana kadar pişirin. Kıvamına göre gerekiyorsa sıcak su ilavesi yapabilirsiniz.</li> <li><strong>7.</strong>Hazırladığınız çorbayı sıcak olarak servise sunun.</li> <li>Afiyet olsun.</li> </ul> </ul> <h3 class="detail-title">Püf Noktası;</h3> <ul> <ul> <li>Kök kereviz vb sebzeler de ekleyebilirsiniz.</li> <li>Su miktarını kendi damak tercihinize göre ayarlamanızı öneririz.</li> </ul> </ul> </div> </div>