PATLICANLI BULGUR PİLAVI

PATLICANLI BULGUR PİLAVI

MALZEMELER

  • 2 su bardağı Hasata Pilavlık Antep Bulguru
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet yeşilbiber
  • 1 adet kırmızıbiber
  • 2 adet patlıcan
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

PATLICANLI BULGUR PİLAVI NASIL YAPILIR?

    • 1.Soğanı iri doğrayın, tereyağ ve zeytinyağında kavurun.
    • 2.2-3 dakika sonra salçaları ilave edip kavurmaya devam edin.
    • 3.Tuzda beklemiş ve doğranmış patlıcanları ilave edip 3-4 dakika kavurun.
    • 4.Yeşilbiber, kırmızıbiber ve isterseniz sarımsakları ince doğrayıp tencereye ilave edin.
    • 5.Baharatları da koyduktan sonra, Hasata Pilavlık Antep Bulguru'nu da tencereye ilave edin.
    • 6. Tencereye suyunu ilave ederek kısık ateşte 20-25 dakika pişirip servis edin.
    • Afiyet olsun.

Püf Noktası;

    • Patlıcanları tuzlu suda bir süre bekletmek acısının çıkmasını sağlar.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.