<div class="row"> <div class="col-12 col-lg-4 mb-3"> <h3 class="detail-title">MALZEMELER</h3> <ul> <li>2 su bardağı <a href="https://www.hasata.com.tr/pilavlik-antep-bulguru-1-kg">Hasata Pilavlık Antep Bulguru</a></li> <li>1 yemek kaşığı tereyağ</li> <li>yarım çay bardağı zeytinyağı</li> <li>1 adet kuru soğan</li> <li>2 adet yeşilbiber</li> <li>1 adet kırmızıbiber</li> <li>2 adet patlıcan</li> <li>2 yemek kaşığı biber salçası</li> <li>1 tatlı kaşığı domates salçası</li> <li>1 yemek kaşığı kuru nane</li> <li>1 çay kaşığı pulbiber</li> <li>1 çay kaşığı karabiber</li> <li>1 çay kaşığı tuz</li> </ul> </div> <div class="col-12 col-lg-8 mb-3"> <h2 class="detail-title">PATLICANLI BULGUR PİLAVI NASIL YAPILIR?</h2> <ul> <ul> <li><strong>1.</strong>Soğanı iri doğrayın, tereyağ ve zeytinyağında kavurun.</li> <li><strong>2.</strong>2-3 dakika sonra salçaları ilave edip kavurmaya devam edin.</li> <li><strong>3.</strong>Tuzda beklemiş ve doğranmış patlıcanları ilave edip 3-4 dakika kavurun.</li> <li><strong>4.</strong>Yeşilbiber, kırmızıbiber ve isterseniz sarımsakları ince doğrayıp tencereye ilave edin.</li> <li><strong>5.</strong>Baharatları da koyduktan sonra, Hasata Pilavlık Antep <a href="https://www.hasata.com.tr/bulgur">Bulgur</a>u'nu da tencereye ilave edin.</li> <li><strong>6.</strong> Tencereye suyunu ilave ederek kısık ateşte 20-25 dakika pişirip servis edin.</li> <li>Afiyet olsun.</li> </ul> </ul> <h3 class="detail-title">Püf Noktası;</h3> <ul> <ul> <li>Patlıcanları tuzlu suda bir süre bekletmek acısının çıkmasını sağlar.</li> </ul> </ul> </div> </div>