<div class="row"> <div class="col-12 col-lg-4 mb-3"> <h3 class="detail-title">MALZEMELER</h3> <ul> <li>1 su bardağı <a href="https://www.hasata.com.tr/kirsehir-kocbasi-nohut-1-kg">Hasata Kırşehir Koçbaşı Nohut</a></li> <li>4-5 adet karnıyarıklık patlıcan</li> <li>1 adet soğan</li> <li>1 yemek kaşığı domates salçası</li> <li>2 adet domates</li> <li>1 çay bardağı sızma zeytinyağı</li> <li>1 çay kaşığı tuz</li> <li>1 çay kaşığı karabiber</li> <li>4-5 dal ince kıyılmış maydanoz</li> <li>1 yemek kaşığı domates salçası (üzeri için)</li> <li>1 su bardağı su (üzeri için)</li> <li>2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı (üzeri için)</li> </ul> </div> <div class="col-12 col-lg-8 mb-3"> <h2 class="detail-title">NOHUTLU KARNIYARIK NASIL YAPILIR?</h2> <ul> <ul> <li><strong>1.</strong>Kaseye 1 su bardağı Hasata Kırşehir Koçbaşı <a href="https://www.hasata.com.tr/nohut">Nohut</a> ekleyin.</li> <li><strong>2.</strong>Üzerini geçecek kadar su ilave edip 8 saat tercihen 1 gece bekletin.</li> <li><strong>3.</strong>Tencereye yeteri kadar su koyup kaynatın. Üzerine yıkayıp süzdüğünüz nohutları ekleyin. Hafif diri kalana kadar haşlayın.</li> <li><strong>4.</strong>Patlıcanları alacalı soyup fırın kabına alın. Üzerine zeytinyağının yarısını gezdirip tuz serpin.</li> <li><strong>5.</strong>Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında patlıcanlar hafif diri kalana kadar pişirin.</li> <li><strong>6.</strong>Tavaya kalan zeytinyağını ekleyip ısıtın. Üzerine yemeklik doğradığınız soğanı ilave edip yumuşayana kadar soteleyin.</li> <li><strong>7.</strong>Küp şeklinde doğradığınız domates ve domates salçasını ekleyip karıştırın. Nohut, tuz ve karabiber ilave edin.</li> <li><strong>8.</strong>Son olarak ince kıyılmış maydanoz ilave edip karıştırın ve ocaktan alın.</li> <li><strong>9.</strong>Patlıcanların ortasını uzunlamasına kesip açın. Hazırladığınız harç ile patlıcanların içini doldurun.</li> <li><strong>10.</strong>Sulandırmış olduğunuz salçalı suyu kenarından gezdirin. Zeytinyağı gezdirip önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 15-20 dk pişirin.</li> <li><strong>11.</strong>Fırından alıp sıcak olarak servise sunun.</li> <li>Afiyet olsun.</li> </ul> </ul> <h3 class="detail-title">Püf Noktası;</h3> <ul> <ul> <li>Nohutun fırında patlıcan ile pişeceği süreyi dikkate alıp dişe hafif gelene kadar haşlayın.</li> <li>Fırına verirken dilerseniz üzerine biber de ekleyebilirsiniz.</li> </ul> </ul> </div> </div>