1. 2 su bardağı Hasata Kırşehir Koçbaşı Nohudu derin bir kaseye alın. Üzerini geçecek kadar su koyup 1 gece bekletin. Ertesi gün nohudun suyun dökün. İyice kurutmuş olduğunuz nohudu pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine nohutu döküp yayın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında ara ara karıştırıp 50-55 dk pişirin. Tepsi fırından alın. Soğuduktan sonra mutfak robotuna alıp pürüzsüz olana kadar çekin, nohut ununu tariflerinizde kullanabilirsiniz.
2. Kaseye yumurta, yoğurt ve zeytinyağı ekleyip çırpıcı ile çırpın.
3. Üzerine peynir, taze soğan, maydanoz, 6 yemek kaşığı nohut unu, pul biber, tuz ve kabartma tozu ekleyip karıştırın.
4. Isıtmış olduğunuz yağa kaşık yardımıyla hamurunuzu paylaştırın. Her iki yüzünü de kızartıp sıcak olarak servis tabağına alın.
5. Üzerine süzme yoğurt ve pul biber ilavesi ile servise sunabilirsiniz.