NEVŞEHİR TANDIR FASULYE

NEVŞEHİR TANDIR FASULYE

MALZEMELER

  • 500 g Hasata Derinkuyu Kuru Fasulyesi
  • 500 g Kemikli kuzu eti (iri parça)
  • 5-6 adet kuru Arnavut biber
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 300 g tereyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

NEVŞEHİR TANDIR FASULYE NASIL YAPILIR?

    • 1.Hasata Derinkuyu Kuru Fasulyesini akşamdan ıslatın.
    • 2.6-7 bardak suda fasulyeler yumuşayıncaya kadar haşlayın.
    • 3.Kuzu etini tuz ve karabiberle ovun, tereyağının yarısında kavurun.
    • 4.Etlerin rengi değişince salçayı ilave edip 3-4 dakika kavurmaya devam edin. 1 su bardağı su ilave edip altını kapatın.
    • 5.Süzdüğümüz Hasata Derinkuyu Kuru Fasulyelerini fırın kabına alın. Üstüne salça soslu etleri ilave edip, çok dikkatli karıştırın.
    • 6.Kuru biberi ve kalan tereyağını ilave edin ve üstünü kapatın.
    • 7.180° derece fırında 75 dakika pişirdikten sonra servise sunun.
    • Afiyet olsun.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.