MERCİMEKLİ PİZZA

MERCİMEKLİ PİZZA

MALZEMELER

  • 1 su bardağı Hasata Mardin Kırmızı Mercimek
  • 1 su bardağına yakın su
  • 1 çay kaşığı tuzÜzeri için
  • Domates sosu veya ketçap
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 7-8 adet mantar
  • 3-4 dal taze fesleğen

MERCİMEKLİ PİZZA NASIL YAPILIR?

  • 1.Hasata Mardin Kırmızı Mercimeği derin bir kaseye alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyin. 3-4 saat bekletin. Ardından bol su ile yıkayıp suyunu süzün.
  • 2.Mutfak robotuna mercimek ve suyun yarısını alıp çekin. Biraz püre haline geldikten sonra üzerine kalan su ve tuzu ekleyip akışkan ancak yoğun ve pürüzsüz bir kıvam alana dek çekin.
  • 3. Pişirme kağıdı serdiğiniz yuvarlak bir fırın kabına püreyi döküp yayın.
  • 4. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dk pişirin. Fırından alıp üzerine domates sosu veya ketçapı sürün. Peynir serpin.
  • 5. Son olarak dilimlenmiş mantarı ekleyip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 10 daha pişirin. Fırından alıp üzerine fesleğen yaprakları ekleyip servise sunun.
  • Afiyet olsun.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.