MERCİMEKLİ KABAK BORANİ

MERCİMEKLİ KABAK BORANİ

MALZEMELER

  • 1 su bardağı Hasata Yozgat Sultani Yeşil Mercimek
  • 2 adet orta boy kabak
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 3-4 adet taze soğan
  • 7-8 dal ince kıyılmış maydonoz
  • 7-8 dal ince kıyılmış taze nane
  • 7-8 dal ince kıyılmış dereotu
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri için

  • Pul biberli yağ

MERCİMEKLİ KABAK BORANİ NASIL YAPILIR?

  • 1.1 su bardağı Hasata Yozgat Sultani Yeşil Mercimeği yıkayın. Kaynayan su dolu tencereye alın.
  • 2. Dişe gelecek kadar haşlayıp tencereden alın.
  • 3. Tavaya zeytinyağı ekleyip ısıtın. İnce kıyılmış taze soğan ekleyip hafif yumuşayana kadar soteleyin.
  • 4. Rendeleyip suyunu sıktığınız kabakları ekleyip karıştırın. 2-3 dk sonra ocaktan alın.
  • 5. Derin bir kaseye soğumuş olan kabak, mercimek, sarımsak, yeşillikler, tuz ve yoğurt ekleyip karıştırın.
  • 6. Boraniyi servis tabağına alın. Üzerine pul biberli yağı gezdirip servise sunun.
  • Afiyet olsun.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.