<div class="row"> <div class="col-12 col-lg-4 mb-3"> <h3 class="detail-title">MALZEMELER</h3> <ul> <li>1 su bardağı Hasata Yozgat Sultani Yeşil Mercimek</li> <li>2 adet orta boy kabak</li> <li>1 su bardağı süzme yoğurt</li> <li>2 diş ezilmiş sarımsak</li> <li>3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı</li> <li>3-4 adet taze soğan</li> <li>7-8 dal ince kıyılmış maydonoz</li> <li>7-8 dal ince kıyılmış taze nane</li> <li>7-8 dal ince kıyılmış dereotu</li> <li>1 çay kaşığı tuz</li> </ul> <h2 class="detail-title">Üzeri için</h2> <ul> <li>Pul biberli yağ</li> </ul> </div> <div class="col-12 col-lg-8 mb-3"> <h3 class="detail-title">MERCİMEKLİ KABAK BORANİ NASIL YAPILIR?</h3> <ul> <li><strong>1.</strong>1 su bardağı Hasata Yozgat Sultani Yeşil Mercimeği yıkayın. Kaynayan su dolu tencereye alın.</li> <li><strong>2.</strong> Dişe gelecek kadar haşlayıp tencereden alın.</li> <li><strong>3.</strong> Tavaya zeytinyağı ekleyip ısıtın. İnce kıyılmış taze soğan ekleyip hafif yumuşayana kadar soteleyin.</li> <li><strong>4.</strong> Rendeleyip suyunu sıktığınız kabakları ekleyip karıştırın. 2-3 dk sonra ocaktan alın.</li> <li><strong>5.</strong> Derin bir kaseye soğumuş olan kabak, mercimek, sarımsak, yeşillikler, tuz ve yoğurt ekleyip karıştırın.</li> <li><strong>6.</strong> Boraniyi servis tabağına alın. Üzerine pul biberli yağı gezdirip servise sunun.</li> <li>Afiyet olsun.</li> </ul> </div> </div>