1.Tencereye 1 su bardağı Hasata Yozgat Sultani Yeşil Mercimek ekleyin.
2.Üzerini geçecek kadar su ekleyip dişe gelecek şekilde haşlayın.
3.Tavaya zeytinyağı ekleyip ısıtın. Üzerine yemeklik doğradığınız soğanı ilave edin.
4.Soğan yumuşayınca doğradığınız biberleri ilave edin. 3-4 dk soteledikten sonra domates salçası ve kabuklarını soyup doğradığınız domatesleri ekleyin.
5.Birkaç dakika pişirip üzerine Hasata Yozgat Sultani Yeşil Mercimek, tuz, karabiber, nane ve kimyon ekleyip karıştırın. Birkaç dakika pişirip ocaktan alın.
6.Kaseye süzme yoğurt sarımsak, közlediğiniz patlıcan ve tuz ekleyip karıştırın. Servis tabağına beğendi ve mercimekli harcı koyun.
7.Üzerine ceviz ve maydanoz serpip servise sunun.
Afiyet olsun.
Püf Noktası;
Yeşil mercimeğin tavada da pişeceği süreyi dikkate alıp dişe gelecek kadar haşlanmalıdır.
Domates az sulu ise mercimekli harç pişerken kıvamı yumuşatması için az sıcak su ekleyebilirsiniz.