<div class="row"> <div class="col-12 col-lg-4 mb-3"> <h3 class="detail-title">MALZEMELER</h3> <ul> <li>1.5 su bardağı <a title="Hasata Mardin Kırmızı Mercimek" href="https://www.hasata.com.tr/mardin-kirmizi-mercimek-1-kg">Hasata Mardin Kırmızı Mercimek</a></li> <li>1 adet soğan</li> <li>1 yemek kaşığı un</li> <li>6-7 su bardağı su veya et suyu</li> <li>2 çay kaşığı tuz</li> <li>2 yemek kaşığı tereyağı</li> <li>2 yemek kaşığı zeytinyağı</li> <li> </li> </ul> </div> <div class="col-12 col-lg-8 mb-3"> <h2 class="detail-title">LOKANTA USULÜ MERCİMEK ÇORBASI NASIL YAPILIR?</h2> <ul> <ul> <li><strong>1.</strong>Mercimekleri soğuk suda ovalayarak güzelce yıkayın.</li> <li><strong>2.</strong> Tencereye tereyağı ve zeytinyağı ekleyin.</li> <li><strong>3.</strong> Unu kokusu çıkana kadar kavurun.</li> <li><strong>4.</strong> Dörde böldüğünüz soğanı ekleyerek kavurun.</li> <li><strong>5.</strong> Yıkayıp süzdüğünüz Hasata Mardin Kırmızı Mercimeği tencereye ilave ederek iyice kavurun.</li> <li><strong>6.</strong> Son olarak malzemelerin üzerine et suyu ilave ederek kapağını kapatın ve kısık ateşte mercimekler yumuşayana kadar pişmeye bırakın.</li> <li><strong>7.</strong> Pürüzsüz bir kıvam elde etmek için çorbanızı blenderdan geçirin.</li> <li><strong>8.</strong>Tereyağında kızdırılmış kırmızı biberli sos hazırlayarak altın sarısı renkte çorbanızı servise hazır hale getirebilirsiniz.</li> <li>Afiyet olsun.</li> </ul> </ul> </div> </div>