<div class="row"> <div class="col-12 col-lg-4 mb-3"> <h3 class="detail-title">MALZEMELER</h3> <ul> <li>2 su bardağı <a href="https://www.hasata.com.tr/derinkuyu-kuru-fasulyesi-1-kg">Hasata Derinkuyu Kuru Fasülyesi</a></li> <li>5.5 (beş buçuk) çay bardağı yulaf unu</li> <li>1 adet yumurta</li> <li>Yarım çay bardağı ayçiçek yağı</li> <li>1.5 (bir buçuk) çay bardağı esmer şeker</li> <li>1 çay kaşığı kabartma tozu</li> <li>1.5 (bir buçuk) çay bardağı damla çikolata</li> </ul> </div> <div class="col-12 col-lg-8 mb-3"> <h2 class="detail-title">KURU FASULYELİ ÇİKOLATALI KURABİYE NASIL YAPILIR?</h2> <ul> <li><strong>1.</strong>Hasata Derinkuyu Fasulyesini kaseye alın.</li> <li><strong>2.</strong>Üzerini geçecek kadar soğuk su ekleyip 1 gece bekletin.</li> <li><strong>3.</strong>Ertesi günü yıkayıp suyunu süzün. Düdüklü tencereye alın.</li> <li><strong>4.</strong>Üzerine 3.5 su bardağı su ekleyip düdüğünü kapattıktan sonra 20 dk (iyice yumuşayana kadar) haşlayın.</li> <li><strong>5.</strong>Haşladığınız kuru fasulyeyi tencereden alıp süzün.</li> <li><strong>6.</strong>Süzdüğünüz <a href="https://www.hasata.com.tr/fasulye">fasulye</a> soğuduktan sonra mutfak robotuna alın.</li> <li><strong>7.</strong>Üzerine yumurta ve ayçiçek yağı ekleyip pürüzsüz olana dek çekin.</li> <li><strong>8.</strong>Hazırladığınız karışımı derin bir kaseye alın. Üzerine yulaf unu, esmer şeker ve kabartma tozu ekleyip spatula ile karıştırın.</li> <li><strong>9.</strong>Damla çikolatayı ekleyip karıştırın. Buzdolabında 1 saat bekletin. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp yuvarlayın.</li> <li><strong>10.</strong>Pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine kurabiyeleri dizin. Önceden ısıtılmış 180° derecelik fırında 20-25 dk kızarıncaya kadar pişirin.</li> <li><strong>11.</strong>Soğuduktan sonra tepsiden alıp servise sunun.</li> </ul> <h3 class="detail-title">PÜF NOKTASI</h3> <ul> <li>Hamurun kıvamının bozulmaması içn kuru fasulyeyi mutlaka iyice süzün ve soğutun.</li> <li>Bardak ölçüleri değişebilir, hamur hafif elinize yapışan bir kıvamda olmalıdır.</li> <li>Şekil verirken hamur elinize fazla yapışıyorsa çok hafif bir şekilde elinizi yağlayabilirsiniz.</li> <li>Afiyet olsun.</li> </ul> </div> </div>