<div class="row"> <div class="col-12 col-lg-4 mb-3"> <h3 class="detail-title">MALZEMELER</h3> <ul> <li>1 çay bardağı <a href="https://www.hasata.com.tr/mardin-kirmizi-mercimek-1-kg">Hasata Mardin Kırmızı Mercimek</a></li> <li>1 çay bardağı maden suyu</li> <li>3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı</li> <li>Çay kaşığının ucu ile tuz</li> <li>1 çay kaşığı toz şeker</li> </ul> <h3 class="detail-title">Pişirmek için</h3> <ul> <li>1-2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı</li> </ul> </div> <div class="col-12 col-lg-8 mb-3"> <h2 class="detail-title">KIRMIZI MERCİMEKLİ PANKEK NASIL YAPILIR?</h2> <ul> <li><strong>1.</strong>Hasata Mardin Kırmızı Mercimeği kaseye alın.</li> <li><strong>2.</strong>Üzerine 1 su bardağı su ekleyip 4-5 saat tercihen 1 gece bekletin.</li> <li><strong>3.</strong>Ertesi gün <a href="https://www.hasata.com.tr/mercimek">mercimek</a>leri süzün. Üzerine soda, sızma zeytinyağı, tuz ve toz şeker ekleyip el blenderi ile pürüzsüz olana dek çekin.</li> <li><strong>4.</strong>Tavaya 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı ekleyip ısıtın. Üzerine birer kepçe aralıklı olarak hamurunuzdan koyun.</li> <li><strong>5.</strong>Yüksek olmayan bir ateşte pankeklerinizi arkalı önlü olarak pişirip servis tabağına alın.</li> <li><strong>6.</strong>Üzerine isteğe bağlı olarak bal, muz ve file Antep fıstığı ekleyip servise sunun.</li> <li>Afiyet olsun.</li> </ul> </div> </div>