KIRMIZI MERCİMEK MANTISI

KIRMIZI MERCİMEK MANTISI

MALZEMELER

  • 1 su bardağı Hasata Mardin Kırmızı Mercimek
  • Yarım çay bardağından biraz fazla Hasata Köftelik Horasan Bulguru
  • 2.5 (iki buçuk) su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 6-7 dal ince kıyılmış maydanoz
  • 1 yemek kaşığız sızma zeytinyağı

Sos için

  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 2-3 diş ezilmiş sarımsak
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 çay kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

KIRMIZI MERCİMEK MANTISI NASIL YAPILIR?

  • 1.Hasata Mardin Kırmızı Mercimeği tencereye alın.
  • 2.Üzerine 2.5 (iki buçuk) su bardağı su ekleyip kaynamaya bırakın.
  • 3.Kaynadıktan sonra kısık ateşte mercimekler iyice yumuşayana kadar pişirin.
  • 4.Ocaktan alıp üzerine Hasata Köftelik Horasan Bulgurunu ilave edin ve karıştırın.
  • 5.Kapağını kapatın.
  • 6.Bulgur yumuşayana kadar bekletin.
  • 7.Ardından üzerine sızma zeytinyağı, tuz, maydanoz ve baharatları ilave edip yoğurun.
  • 8.Bezeler yapıp yuvarlayın ve servis tabağına alın. Tereyağını sos tenceresinde eritin.
  • 9.Üzerine baharatları ekleyip bir taşım kaynatın ve ocaktan alın. Sarımsak, tuz ve yoğurdu bir kasede karıştırın.
  • 10.Hazırladığınız mantının üzerine yoğurdu ve ardından baharatlı yağı gezdirin.
  • 11.Bekletmeden servise sunun.
  • Afiyet olsun.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.