<div class="row"> <div class="col-12 col-lg-4 mb-3"> <h3 class="detail-title">MALZEMELER</h3> <ul> <li>1 çay bardağı <a href="https://www.hasata.com.tr/osmancik-pirinc-1-kg">Hasata Osmancık Pirinç</a></li> <li>1 adet orta boy havuç</li> <li>5-6 su bardağı tavuk suyu veya su</li> <li>1 su bardağı yoğurt</li> <li>1.5 (bir buçuk) yemek kaşığı un</li> <li>1 adet yumurta sarısı</li> <li>1 çay kaşığı tuz</li> </ul> <h3 class="detail-title">Üzeri için</h3> <ul> <li>3 yemek kaşığı tereyağı</li> <li>1 tatlı kaşığı dolusu kuru nane</li> </ul> </div> <div class="col-12 col-lg-8 mb-3"> <h2 class="detail-title">HAVUÇLU PİRİNÇ ÇORBASI NASIL YAPILIR?</h2> <ul> <li><strong>1.</strong>Tencereye 5 su bardağı tavuk suyu veya su ekleyip kaynatın.</li> <li><strong>2.</strong>Yıkadığınız Hasata Osmancık Pirinç ve küp şeklinde doğradığınız havucu ilave edin.</li> <li><strong>3.</strong>Kaynamaya başladıktan sonra havuç ve <a href="https://www.hasata.com.tr/pirinc">pirinç</a> yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin.</li> <li><strong>4.</strong>Yoğurt, un ve yumurta sarısını ayrı bir kaseye alıp pürüzsüz olana dek kırpın.</li> <li><strong>5.</strong>Çorbanın kaynayan suyundan 2 kepçe kadar alıp terbiyeye ilave edin ve karıştırın.</li> <li><strong>6.</strong>Kaynayan çorbaya hazırladığınız terbiyeyi ilave edip kaynayana kadar karıştırın.</li> <li><strong>7.</strong>Tuz ekleyin. Kıvamı koyu gelirse dilediğiniz kıvam için sıcak su ekleyin.</li> <li><strong>8.</strong>Sos tenceresine tereyağını ekleyip eritip ısıtın.</li> <li><strong>9.</strong>Naneyi ekleyip bir taşım kaynatın ve ocaktan alın.</li> <li><strong>10.</strong>Kaynayan çorbaya ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.</li> <li><strong>11.</strong>Sıcak olarak servise sunun.</li> <li>Afiyet olsun.</li> </ul> </div> </div>