1. Coğrafi işaretli Hasata Derinkuyu Kuru Fasulyesini derin bir kaseye alın. Üzerini geçecek kadar bol su ekleyip en az 8 saat bekletin.
2.Ardından süzerek fasulyeleri kaseden alın. Tencereye yeteri kadar su ve fasulye ekleyip az dişe gelene kadar haşlayın.
3.Haşlarken ara ara üzerinde biriken köpüğü alın. Tencereyi ocaktan alıp süzün.
4.Mutfak robotuna soğumuş olan fasulyeyi alın. Üzerine dörde böldüğünüz kuru soğan, sarımsak, yumurta, tuz, karabiber, kimyon, kırmızı toz biber, galeta unu ve zeytinyağı ekleyip çekin. Hazırladığınız harçtan büyük bezeler koparıp yuvarlayın ve burger şeklini verin.
5.Pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine burgerleri dizin. Üzerine zeytinyağı sürün.
6.Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirin. Hamburger ekmeğinin üzerine marul, burger peyniri, fasulye burger ve domates ekleyip hazırlayın ve servise sunun.