<div class="row"> <div class="col-12 col-lg-4 mb-3"> <h3 class="detail-title">MALZEMELER</h3> <ul> <li>3 su bardağı <a href="https://www.hasata.com.tr/gonen-baldo-pirinc-1-kg">Hasata Gönen Baldo Pirinç</a></li> <li>500 g kuzu eti</li> <li>1.5 yemek kaşığı tereyağı</li> <li>2 yemek kaşığı tel şehriye</li> <li>1 çay bardağı badem</li> <li>yarım çay bardağı kuru üzüm</li> <li>yarım çay bardağı zeytinyağı</li> <li>yarım çay kaşığı tarçın</li> <li>1 çay kaşığı tuz</li> </ul> </div> <div class="col-12 col-lg-8 mb-3"> <h2 class="detail-title">ETLİ ÇITIR PİLAV NASIL YAPILIR?</h2> <ul> <ul> <li><strong>1.</strong>Ete tuz ve karabiber ilave ederek düdüklü tencerede 45 dakika pişirin.</li> <li><strong>2.</strong>Pişen etin suyunu süzün ve iri parçalara ayırın.</li> <li><strong>3.</strong>Zeytinyağını tencereye ilave edip iyice yıkanmış Hasata Gönen Baldo <a href="https://www.hasata.com.tr/pirinc">Pirinç</a>'i kavurun.</li> <li><strong>4.</strong>Kavrulan pirince şeker, tuz ve 3-4 damla limon suyu ilave edip 2-3 dakika daha kavurun.</li> <li><strong>5.</strong>Süzdüğünüz et suyundan 4 bardak ilave edip pişirmeye bırakın.</li> <li><strong>6.</strong>Tereyağında badem ve şehriyeleri kavurun. Şehriyeler kahverengi olunca eti ve üzümü ilave edip 2-3 dakika daha kavurun.</li> <li><strong>7.</strong>Son olarak altını kapatırken karabiber ve tarçın ilave edin.</li> <li><strong>8.</strong>Pilavın iyice suyunu çekip göz göz olunca ateşi kısıp 10 dakika daha pişirin ve tabanını kıtırlaştırın.</li> <li><strong>9.</strong>Pişen pilavı tepsiye ters çevirerek koyun ve üzerine etli bademi ilave edip servis edin.</li> <li>Afiyet olsun.</li> </ul> </ul> </div> </div>