ETLİ ÇITIR PİLAV

ETLİ ÇITIR PİLAV

MALZEMELER

  • 3 su bardağı Hasata Gönen Baldo Pirinç
  • 500 g kuzu eti
  • 1.5 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı tel şehriye
  • 1 çay bardağı badem
  • yarım çay bardağı kuru üzüm
  • yarım çay bardağı zeytinyağı
  • yarım çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı tuz

ETLİ ÇITIR PİLAV NASIL YAPILIR?

    • 1.Ete tuz ve karabiber ilave ederek düdüklü tencerede 45 dakika pişirin.
    • 2.Pişen etin suyunu süzün ve iri parçalara ayırın.
    • 3.Zeytinyağını tencereye ilave edip iyice yıkanmış Hasata Gönen Baldo Pirinç'i kavurun.
    • 4.Kavrulan pirince şeker, tuz ve 3-4 damla limon suyu ilave edip 2-3 dakika daha kavurun.
    • 5.Süzdüğünüz et suyundan 4 bardak ilave edip pişirmeye bırakın.
    • 6.Tereyağında badem ve şehriyeleri kavurun. Şehriyeler kahverengi olunca eti ve üzümü ilave edip 2-3 dakika daha kavurun.
    • 7.Son olarak altını kapatırken karabiber ve tarçın ilave edin.
    • 8.Pilavın iyice suyunu çekip göz göz olunca ateşi kısıp 10 dakika daha pişirin ve tabanını kıtırlaştırın.
    • 9.Pişen pilavı tepsiye ters çevirerek koyun ve üzerine etli bademi ilave edip servis edin.
    • Afiyet olsun.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.