<div class="row"> <div class="col-12 col-lg-4 mb-3"> <h3 class="detail-title">MALZEMELER</h3> <ul> <li>1 su bardağı Hasata Mardin Kırmızı Mercimek</li> <li>1 çay bardağı Hasata Osmancık Pirinç</li> <li>2-3 diş sarımsak</li> <li>Yarım yemek kaşığı domates salçası</li> <li>Yarım yemek kaşığı biber salçası</li> <li>1 limon suyu</li> <li>6-7 su bardağı su veya tavuk suyu</li> <li>2 çay kaşığı tuz</li> <li>2 yemek kaşığı tereyağı</li> <li>2 yemek kaşığı zeytinyağı</li> <li>Yarım yemek kaşığı kuru nane</li> <li>1 tatlı kaşığı pul biber</li> <li> </li> </ul> </div> <div class="col-12 col-lg-8 mb-3"> <h2 class="detail-title">EKŞİLİ MERCİMEK ÇORBASI NASIL YAPILIR?</h2> <ul> <ul> <li><strong>1.</strong> Hasata Mardin Kırmızı Mercimek ve Osmancık Pirinci yıkama kabına alarak akan suyun altında iyice yıkayın, ardından suyunu süzün.</li> <li><strong>2.</strong> Tencereye yıkadığınız <a title="mercimek" href="https://www.hasata.com.tr/mercimek">mercimek</a>, pirinç ve 4 su bardağı su ekleyip kaynamaya bırakın.</li> <li><strong>3.</strong> Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte malzemeler yumuşayana kadar pişirin.</li> <li><strong>4.</strong> Sulandırdığınız salça, limon suyu, tuz ve ezilmiş sarımsakları ekleyip karıştırın. İstediğiniz kıvama göre gerekiyorsa sıcak su ekleyebilirsiniz.</li> <li><strong>5.</strong> 5-6 dk daha kaynatıp ocaktan alın. Baharatlı yağ için tavaya tereyağı ve zeytinyağını alın.</li> <li><strong>6.</strong> Üzerine baharatları ekleyip az kaynatın ve ocaktan alın. Hazırladığınız çorbanın üzerine ekleyip karıştırın.</li> <li><strong>7.</strong> Hazırladığınız çorbayı sıcak olarak servise sunun.</li> <li>Afiyet olsun.</li> </ul> </ul> <h3 class="detail-title">Püf Noktası</h3> <ul> <ul> <li>Çorbanızın kıvamını kendi damak tercihinize göre ayarlayabilirsiniz.</li> </ul> </ul> </div> </div>