<div class="row"> <div class="col-12 col-lg-4 mb-3"> <h3 class="detail-title">MALZEMELER</h3> <ul> <li>1.5 (bir buçuk) su bardağı <a href="https://www.hasata.com.tr/beyaz-nohut-1-kg">Hasata Beyaz Nohut</a></li> <li>2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı</li> <li>1 çay kaşığı kırmızı toz biber</li> <li>1 çay kaşığı pul biber</li> <li>1 çay kaşığı nane</li> <li>1 çay kaşığı tuz</li> <li>1 çay kaşığı sarımsak tozu</li> <li>Yarım çay kaşığı kimyon</li> </ul> </div> <div class="col-12 col-lg-8 mb-3"> <h2 class="detail-title">BAHARATLI ÇITIR NOHUT NASIL YAPILIR?</h2> <ul> <ul> <li><strong>1.</strong>Hasata Beyaz <a href="https://www.hasata.com.tr/nohut">Nohudu</a> kaseye alın.</li> <li><strong>2.</strong>Üzerini geçecek kadar soğuk su ekleyip 1 gece bekletin.</li> <li><strong>3.</strong>Ertesi gün yıkayıp suyunu süzün. Düdüklü tencereye nohut ve 2.5 (iki buçuk) su bardağı su ekleyip kapağını kapatın.</li> <li><strong>4.</strong>Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte dişe gelecek şekilde en fazla 10-12 dk haşlayın.</li> <li><strong>5.</strong>Haşladığınız nohudu tencereden alıp suyunu süzün ve bir kaseye alın.</li> <li><strong>6.</strong>Üzerine sızma zeytinyağı, tuz ve baharatları ekleyip harmanlayın.</li> <li><strong>7.</strong>Pişirme kağıdı serdiğiniz bir fırın tepsisine alıp yayın.</li> <li><strong>8.</strong>Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında ara ara karıştırıp en fazla 15-20 dk pişirin.</li> <li><strong>9.</strong>Sıcak olarak servise sunun.</li> </ul> </ul> <h3 class="detail-title">Püf Noktası;</h3> <ul> <ul> <li>Çıtır nohut bekledikçe kendini çeker bu nedenle bekletmeden servise sunmanızı öneririz.</li> <li>Dilerseniz fırın yerine tavada da sote edip servise sunabilirsiniz.</li> <li>Afiyet olsun.</li> </ul> </ul> </div> </div>