2 su bardağı haşlanmış Hasata Kırşehir Koçbaşı Nohut
4 su bardağı tavuk suyu
500 g tavuk eti
50 g antep fıstığı
100 g tuzsuz badem
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı yeni bahar
1 çay kaşığı kadar tuz
2 yemek kaşığı tereyağ
5 yemek kaşığı zeytinyağı
ANTEP FISTIKLI TAVUKLU PİLAV NASIL YAPILIR?
1.Tavuğu tane karabiber ve tuzla kaynatın, haşlayın ve didikleyin.
2.50 gram boz antep fıstığını 5 dk kadar kaynatıp soğuduktan sonra soyun.
3.Soğanı küçük küpler halinde doğrayın, tereyağı ve zeytinyağı ile kavurun. Kuş üzümlerini önceden sıcak suda bekletin. Kavrulan soğanlara fıstık,badem ve üzümü ekleyin.
4.Baharatları da ekleyip karıştırın. Üzerine haşlanan tavukları ekleyin.
5. Yıkanmış Hasata Gönen Baldo Pirinçleri de üzerine bastırarak yerleştirin.
6.Dört bardak sıcak suyu ekleyin ve kısık ateşte pişmeye bırakın.