TOYGA ÇORBASI

TOYGA ÇORBASI

MALZEMELER

  • Yarım su bardağı Hasata Manisa Aşurelik Buğday
  • 1 su bardağı haşlanmış Hasata Beyaz Nohut
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 1.5 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 5-6 su bardağı su veya tavuk suyu
  • 2 çay kaşığı tuz

Üzeri İçin

  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane

TOYGA ÇORBASI NASIL YAPILIR?

  • 1.Hasata Manisa Aşurelik Buğday dişe gelecek şekilde haşlanmalıdır.
  • 2.Ayrı bir tencereye süzme yoğurt, un, yumurta sarısı ve 5 su bardağı su ekleyip blenderdan geçirin.
  • 3.Orta ateşte sürekli karıştırarak kaynamaya bırakın.
  • 4.Kaynayınca buğday ve nohutu ekleyin. Kıvamını kontrol edin. Yoğun ise biraz daha sıcak su ekleyin. Kısık ateşte 5 dk daha pişirin.
  • 5.Ayrı bir sos tenceresine tereyağını ekleyip eritin, üzerine nane ekleyin.
  • 6.Kaynayan çorbanıza naneli yağı ve tuzu ekleyip karıştırın.
  • 7.Ocaktan alıp sıcak olarak servise sunun.
  • Afiyet olsun.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.