BUHARA PİLAVI

BUHARA PİLAVI

MALZEMELER

  • 2 su bardağı Hasata Baldo Pirinç
  • 300 g kuzu eti
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 çay bardağı haşlanmış bezelye
  • 1 çay bardağı kabukları soyulmuş badem
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1.5 çay kaşığı tuz
  • 3 su bardağı et suyu

BUHARA PİLAVI NASIL YAPILIR?

    • 1.Hasata Baldo Pirinci derin bir kaseye alın.
    • 2.Üzerine soğuk su ve yarım çay kaşığı tuz atın. Yarım saat bekletip yıkayarak suyunu süzün.
    • 3.Kuzu etleri ve 4 su bardağı su ekleyip etleri haşlayın.
    • 4.Ayrı bir tencereye tereyağı ve zeytinyağı ekleyip ısıtın. Üzerine yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip soteleyin.
    • 5.Badem ve dolmalık fıstıkları ilave edip kavurun.
    • 6.İnce doğradığınız havucu ekleyip karıştırmaya devam edin. Yıkadığınız pirinci ekleyip kavurun, etleri ekleyin.
    • 7.Son olarak 3 su bardağı et suyu, bezelye, kuş üzümü, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Kaynamaya başladıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pirinçler pişene kadar pişirin.
    • 8.Ocağın altını kapatıp 20 dk demlendirin. Sıcak olarak servise sunun.
    • Afiyet olsun.

Püf Noktası;

    • Dilerseniz pilavı dana eti ile de hazırlayabilirsiniz.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.